Forradalmi forgatag a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban

Idén is megrendezi Forradalmi forgatag című programsorozatát március idusához kapcsolódóan a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum.

A forradalom kirobbanásával és a szabadságharccal kapcsolatos rendezvények már március 10-én elkezdődtek a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban a "Kis emberek - nagy csaták" című kiállítás megnyitójával. Március 11-én és 12-én (szombaton és vasárnap) 11 és 15 órától az intézmény munkatársai "Jelszavaink valának: haza és haladás" címmel tartottak tárlatvezetést, míg 13 órától A szabadságharc fegyverei előadást és fegyverbemutatót tekinthették meg a látogatók. 

Március 13-án és 14-én múzeumpedagógiai és kézműves-foglalkozásokkal, fegyverbemutatókkal és különböző előadásokkal várják az óvodás- és diákcsoportokat.

Március 15-én hosszabbított nyitvatartással családi napot tart a múzeum. A programok között szerepel a hagyományőrzők és a Magyar Szablyavívó Iskola bemutatója, táncház a Honvéd Táncegyüttessel, a Kákics Együttes, könyvvásár, egész napos játszóház, ékszerkészítés, fémkatonaöntés, kézműves-foglalkozás és vásár is. A hagyományőrzőket a Honvéd Zrínyi Sportegyesület Katonai Lovas Szakosztálya (cs.kir. 11. határőr huszárezred), a 32. cs.kir. gyalogezred és a budai 2-ik hovédzászlóalj képviseli.

A belépés ezen a napon ingyenes, a részletes program a csatolt plakátokon olvasható.

Forradalmi forgatag a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban
Forradalmi forgatag a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban
Címkék