Az idei utolsó tüzérjárőr

Idén októberben ért véget az MHKHSZ budavári díszjárőr sorozata, amely nagy érdeklődéssel vonzotta a turistákat minden egyes hónapban. Megtiszteltetés a tüzérség számára, hogy ezt a megtisztelő járőrt egy tüzérségi járőr zárhatta le idén. A nyár és az ősz folyamán egymást váltották a tüzér alakulatok, hol vegyesen teljesítettek szolgálatot, valahol pedig csak egy csapat látta el a díszjárőri feladatot.

Az utolsó hónapban mondhatni, hogy a Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium tüzérei vállalták a legnagyobb szerepvállalást a díszjárőrben, majd a Veresegyházi tüzérek. Nem csak ebből, hanem régebbi kapcsolatból jön az a mondás, hogy

 „Veres és Vác két jó barát együtt harczol és issza borát”

A díszjárőrben részvettek az utolsó hónapban is Budakesziről a Budai 2-ik honvédzászlóalj tüzérei, és minden járőrben példamutató magatartással állták a sarat minden más tüzér csapattal együtt.

Összegzés képen, bizonyságot nyert az a tény hogy ez a fajta megmutatkozása az MHKHSZ-nek a civil közönség felé több mint pompás megmozdulás. Ebben az évben betekintést adhattunk Budapest lakosainak és turistáinak a magyar katonai hagyományokba és testközelbe pontosabban megfoghatóbbá tettük számukra történelmünk, dicső múltunkat. Remélem és bízom benne, hogy ez a munka még csak most kezdődik és jövőre is nagy, nagy szeretettel fogadja karjaiba Buda vára, derék hagyományőreit.

Erőt, Tisztességet!

Kolozsi László István
nyargaló tüzér őrmester

Az idei utolsó tüzérjárőr
Az idei utolsó tüzérjárőr
Az idei utolsó tüzérjárőr
Az idei utolsó tüzérjárőr
Címkék