Újdonságok a "VÉRTES" Egyesület háza táján

Tisztelt Bajtársak!

Mivel az idei bemutatók eddig mind elmaradtak, így több időnk jut kézműves műhelyünkben tevékenykedni. A prototípusok után végre elkészült első szériája a huszár fegyverzetet kiegészítő pisztolyainknak. Célunk az volt, hogy elfogadható ár-hitelesség arányt tudjunk összehozni.

A pisztolyok elektromos diódával működnek, semmilyen módon nem alkalmasak lőporos használatra, így (ha jól tudom) semmilyen engedély nem kell a használatukhoz. A cső elejébe kell a mellékelt töltövesszővel behelyezni a diódát, két kapcsolóval lehet működésbe hozni a szerkezetet. Az egyiket a kakas felhúzásával, a másikat az elsütő-billentyűvel lehet zárt helyzetbe hozni, és ekkor a 9 Voltos tégla-elem begyújtja a diódát, ami a lőporos fegyverek hangerejének kb. 80 %-ával megegyező robbanást produkál. Ezután a másik töltővesszőcskével lehet az elhasznált dióda foglalatát kihúzni. A töltővesszőket a huszár lőszertáska vállszíjára lehet bújtatni, az eredeti megoldáshoz hasonlóan.

Az elem kb. 2 évet szokott kibírni, inkább csak a természetes lemerülés miatt. A diódákat a Tűzmester Tüzijáték kft-től lehet beszerezni, kb. 50 Ft/db-os áron.

Az első szériából kettőt megtartunk, de háromat eladásra készítettünk, 100.000 Ft/db áron. Ha ezek elkeltek, tervezzük az újabb szériákat, a nyeregre való pisztoly-tok prototípusa elkészült, illetve már készül az első karabély széria is.

Üdvözlettel:

Tóth Tihamér
"VÉRTES" Egyesület

Újdonságok a "VÉRTES" Egyesület háza táján
Újdonságok a "VÉRTES" Egyesület háza táján
Újdonságok a "VÉRTES" Egyesület háza táján
Címkék