X. Háromszéki Huszártoborzó

Tisztelt Bajtársak! Tisztelt Hagyományőrző Egyesületek és Ernyőszervezetek határon innen és túl! Barátaink és Érdeklődők!

Idén május 4-5. között 10. alkalommal kerül megrendezésre a Háromszéki Huszártoborzó, melyet Czetz János, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc honvédtábornok hősi emlékének ajánlunk!

A Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület szervezésében, közösen a Szilaj Hagyományőrző Egyesülettel és a Nagykürt Fúvós Egyesülettel, a Kovászna Megye Tanácsának és az esemény útvonalába eső háromszéki települések önkormányzatainak fő támogatásával ezúttal a toborzó csapatok, két nap alatt, a Mikóújfalú – Gidófalva útvonalat járják be.

Felkérünk minden magyar katonai hagyományőrzőt határon innen és túl, minden székely lovasembert, hogy egyenruháját vagy nemzeti viseletét magára öltve csatlakozzon hozzánk és legyen részese a korhű toborzónak, ugyanakkor meghívjuk Háromszék civil lakosságát, hogy kövesse nyomon csapataink vonulását a kijelölt útvonalon és tapasztalja meg hogyan csalogatták zászlaik alá hadba vonuló huszárjaink és honvédjeink a virtusos, bátor székely regrutákat.

A fogadás és elszállásolás zökkenőmentessége végett megkérjük a hagyományőrző és további lovas csapatok jelentkezzenek be az alábbi kérdőív kitöltésével: https://forms.gle/YrscXcTCRuzRqGUM9

A rendezvényről további részletes információkat a Facebook eseményben  és a csatolt plakátból olvashattok.

Elérhetőség és bővebb információért felelős Kádár László h.ő. huszáralezredes
Tel: +40 757-580-126 Email: szekelyvirtushuszar@gmail.com

Várunk minden résztvevőt szeretettel. Erőt, tisztességet!

Bihari Béla h.ő. huszárfőhadnagy
SZVHE

X. Háromszéki Huszártoborzó
Címkék