VII. Honvédfesztivál

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagyszabású eseményre készül az 1848. szeptember 29-i pákozd-sukorói csata 168. évfordulója alkalmából. Szeptember 24-én, szombaton már fél kilenctől várják a KEMPP-be a családokat, ahol már reggeltől kezdetét veszi a II. Pákozdi Honvéd Babgulyásfőző Verseny. A nap folyamán lesznek bemutatók, koncertek és kiállítások is.

Az ünnepélyes fesztiválnyitó 10 órakor kezdődik, melyen Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, a rendezvény fővédnöke mond köszöntőt, majd megkoszorúzzák a pákozd-sukorói csata emlékművét. A Magyar Honvédség Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar térzenés műsorral fogja szórakoztatni a parkba látogatókat, míg a különböző korok katonai hagyományőrző egyesületei látványos bemutatókkal készülnek. Így láthatunk majd kardforgatást, felvonulást és sorakozást is tőlük. A gyerekeket „Katona dolog” játékos vetélkedőre várják, de lesz Apródképző és Bakaland is.

A nap leglátványosabb programja a pákozd-sukorói csata megelevenítése  168 évvel ezelőtt történteket 168 ifjú nemzetőr közreműködésével mutatja be a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség. A Mészeg-hegyen történő jeleneteket a nézők dr. Hermann Róbert kommentálásában kísérhetik figyelemmel: a Hadtörténeti Múzeum parancsnokhelyettese a csatajelenetet számos érdekességgel egészíti ki szóban.

VII. Honvédfesztivál - plakát
Címkék