Rajzpályázat: „Nyergelj, fordulj!”

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum a 2016. évi Forradalmi Forgatag alkalmával RAJZPÁLYÁZATOT hirdet „Nyergel, fordulj!” jeligével!

Jókai Mór regényének szavai mindenki számára ismerősek lehetnek. Az idei évben, a múzeum hagyományainak megfelelően újfent kreativitásra sarkalljuk az óvodás, általános és középiskolás diákokat. A 2016. év témájául a „legmagyarabb fegyvernemet”, a huszárságot jelöltük ki, hiszen a huszár szó mindenki számára a magyar katonaság megtestesítője. A huszárvirtus a bátorság, ügyesség és vitézség szinonimája, az 1848-ban a forradalom megsegítésére Magyarországra visszaszökő katonák története pedig a hazafiasság egyik legszebb példája.

A pályázat feltételei:

Az elkészült műnek tartalmazni kell egy, a forradalom és szabadságharc huszársághoz köthető eseményt, tárgyat szimbólumot vagy személyt, a lényeg, hogy a huszársághoz köthető legyen a kép témája! A pályamunkákat A/4-es illetve A/3-as rajzlapon várjuk, a felhasznált rajzeszköz lehet zsírkréta, festék, ceruza és sok minden más, de fontos, hogy képi alkotás legyen! Az egyéb műveket, úgymint szobrokat, papírmasé figurákat és hasonlóakat nem áll módunkban elfogadni! A diákok három korcsoportban, azaz 4-8 éves korig, 9-14 éves korig illetve 15-18 éves korig vehetnek részt a pályázaton! Korcsoportonként hirdetünk győztest,a legjobbnak ítélt művek pedig megtekinthetőek lesznek 2016. március 14-től a múzeum földszintjén.

A pályaműveket személyesen a Hadtörténeti Múzeum pénztárában lehet leadni (1014 Budapest, Tóth Árpád sétány 40.) nyitvatartási időben vagy megküldhető számunka postán (HM Hadtörténeti intézet és Múzeum, Budapest Pf.: 7, 1250) is!

Kérünk minden kedves pályázót, hogy a pályamunka mellé ne felejtsék el csatolni nevüket életkorukat és elérhetőségüket!

A legjobb pályamunkák ajándékcsomagban részesülnek!
 

Rajzpályázat: „Nyergel, fordulj!”
Címkék