MHKHSZ lovasság küllemi és alaki kiképzése, Táborfalva

Tisztelt Tagegyesületi Elnök Urak!

Ezúton tájékoztatlak benneteket, hogy a MHKHSZ lovasság küllemi és alaki kiképzése és minősítője 2017. augusztus 25-27. között, a Magyar Honvédség Táborfalvi kiképzőbázisán (2381 Táborfalva Posta sor 2.) kerül lebonyolításra, a csatolt dokumentumok között olvasható program szerint. (A gyalogság és tüzérség 2017 évi küllemi és alaki minősítője november 10-12. között Zalaegerszegen lesz. Részletek a későbbiekben.)

Részvételi feltételek:

A kiképzési hétvége a szövetség összes tagegyesülete számára nyitott, a 2016-ban elvégzett feladatok átismétlésére szolgál.

A minősítőn a 2016-ban minősítőre nem jelentkezett, 2016-ban alapminősítést nem szerzett, minősült, de további korszakban is minősülni akaró, az elért eredményüknél jobbat elérni kívánó csapatok vesznek részt.

Az előzetes nevezés alapján a következő csapatok jelezték részvételüket:

  • a kiképzésen részt vesz: Isaszeg, Sopron, Mogyoród, Székesfehérvár, Radetzky Egyesület, Vác, Vértes Egyesület
  • a kiképzésen és minősítőn részt vesz: TLTE, Martonvásár, Tök, Hódmezővásárhely, Rózsa Sándor Egyesület

Az alaki és küllemi felkészüléshez szükséges anyagok a szövetség honlapján megtalálhatóak. A minősítő szabályai a 2016 évhez képest – miután a közgyűlés azokat nem változtatta meg – nem változnak! Az alapminősítés megszerzésének előfeltétele a küllemi és alaki szempontok 80% feletti teljesítése. Érvényes minősítés megszerzéséhez, a szóban forgó tagegyesület bevethető/bevetésre kerülő állomány legalább 80%-ának (de minimum 4 főnek) kell a minősítésen eredményesen részt venni. A minősítők minden esetben a szövetség által kijelölt szakértői bizottságok közreműködésével történnek.

Lovak elhelyezése: Mobil bokszokban, a széna, az alom és a víz biztosításával. Etetéshez, trágyázáshoz, almozáshoz szükséges szerszámokat és itatóvödröket hozni kell!

Legénység elhelyezése: Katonai körletekben emeletes ágyakon. Lepedőt, párnát és hálózsákot/takarót hozni kell!

Költségviselés: A résztvevők és a lovak elhelyezése, ellátása, a kiképzést valamint a minősítést végző személyek tevékenységének honorálása szövetségi költségvetésből történik. Az utazás és ló szállítás költségeinek enyhítésére a szövetség üzemanyag hozzájárulást fizet.

Felelősség: A kiképzéseken és a minősítőkön való részvétel saját felelősségre történik. A 18 év alatti résztvevők esetében írásos szülői felelősségvállalási nyilatkozatot kérünk, a jelentkezéssel/nevezéssel egyidejűleg! A részvevők az általuk, ill. lovuk által okozott károkért teljes anyagi felelősséggel tartoznak!

Állategészségügyi előírások: Ló útlevél, 1 éven belüli fertőző kevésvérűségre és 3 éven belüli takonykórra vonatkozó negatív vérvizsgálati eredmény és 12 hónapon belüli ló- influenza elleni védőoltás megléte. A fenti előírások betartása a részvétel előfeltétele!

A mellékelt beléptetési adtalapot mely egyúttal a végleges jelentkezési lap kérem kitöltve legkésőbb 2017. augusztus 13. 20:00-ig részemre, a sopronihuszar@sopronihuszar.hu címre megküldeni szíveskedjetek, egyébként a honvédségi területre való belépésetek nem biztosítható!

Sopron, 2017. 07. 24

 

Tisztelettel:

Grubits Róbert
MHKHSZ Fegyvernemi és koordinációs alelnök

Címkék