A limanowai csata emléknapja Székesfehérváron

Tisztelt Hagyományőrző Barátunk!

A Fehérvári Huszárok Egyesületének nevében Meghívlak és Várlak benneteket az immár hagyományos koszorúzási ünnepségünkre. A koszorúzás helye: Székesfehérvár, Városház tér, a 10. császári és királyi huszárezred emlékének állított lovas szobor. A koszorúzás ideje: 2022. december 11.12 00.

A koszorúzással emlékezünk az I. Világháború egyik hadműveletére, amikor is a 10. lovas hadosztály kötelékében lévő 10. huszárezred vállvetve a 9. és 12. huszárezreddel lóról szállva megállították az "orosz gőzhengert” 1914. december 11-én hajnalban.

Az ütközet 108. évfordulóján méltóan szeretnénk immár huszonhatodik alkalommal a "Fehérvári Huszárok Napját” lebonyolítani, amelynek keretében Egyesületünk megalakulásának 25. évfordulóját is megünnepeljük. Az ünnepségünket Limanowa városából a lengyel hagyományőrző barátaink is megtisztelik és koszorúzni fognak. A déli harangszóra fognak Egyesületünk tagjai a Városház térre bevonulni. Ide várjuk a hagyományőrző barátainkat is.  A koszorúzást követően a lovasok elvonulása után várlak benneteket egy szerény fogadásra, a Himmer-házban.

A korábbi évek tapasztalata alapján kérlek benneteket, hogy a parkolásra figyeljetek mivel városunkban majdnem minden parkoló fizető, bár lehet, hogy az ünnepekre való tekintettel a városban nem kell a parkolásáért fizetni. A rendezvényhez legközelebbi biztosan ingyenes parkolásra az Alba Plázával szemben van lehetőség, az ún.”murvás parkolóban”.

 A rendezvény zökkenőmentes bonyolítása érdekében kérlek benneteket, hogy részvételi szándékotokat (létszám) a 06-20-964-85-42 telefonszámra, vagy a pali.csaba1@gmail.com email címre megadni szíveskedjetek, legkésőbb december 6-ig (keddig).

Székesfehérvár, 2022. november 22.

Maradok tisztelettel:

Páli Csaba
a Fehérvári Huszárok Egyesületének
számvevője

Címkék