A limanowai csata emléknapja Székesfehérváron

Tisztelt Hagyományőrző Barátunk!

A Fehérvári Huszárok Egyesületének nevében meghívlak és várlak benneteket, immár hagyományos koszorúzási ünnepségünkre. A koszorúzás helye: Székesfehérvár, Városház tér, a 10. császári és királyi huszárezred emlékének állított lovas szobor. A koszorúzás ideje: 2018. december 11. 12:00. A koszorúzással emlékezünk az I. Világháború egyik hadműveletére, amikor is a 10. lovas hadosztály kötelékében lévő 10. huszárezred vállvetve a 9. 12. huszárezreddel lóról szállva megállították az "orosz gőzhengert” 1914. december 11-én hajnalban.

Az ütközet 104. évfordulóján méltóan szeretnénk immár huszonkettedik alkalommal a "Fehérvári Huszárok Napját” megtartani. Az ünnepségünket Limanowa város küldöttsége és lengyel hagyományőrző barátaink is megtisztelik és koszorúzni fognak. A déli harangszóra fognak Egyesületünk tagjai a Városház térre bevonulni. Ide várjuk a hagyományőrző barátainkat is. A koszorúzást követően a lovasok elvonulása után várlak benneteket egy szerény fogadásra, a Himmer-házban.

A korábbi évek tapasztalata alapján kérlek benneteket, hogy a parkolásra figyeljetek mivel városunkban majdnem minden parkoló fizető, bár lehet, hogy az ünnepekre való tekintettel a városban nem kell a parkolásáért fizetni. A rendezvényhez legközelebbi biztos ingyenes parkolásra az Alba Plázával szemben van lehetőség, az un. "murvás parkolóban". A rendezvény zökkenőmentes bonyolítása érdekében kérlek benneteket, hogy részvételi szándékotokat (létszám) a lenti telefonszámra, vagy a pali.csaba1@gmail.com email címre megadni szíveskedjetek legkésőbb december 7-ig (péntek).

Székesfehérvár, 2018. november 27.

Maradok tisztelettel:

Páli Csaba
a Fehérvári Huszárok Egyesületének
számvevője
(06-20-964-85-42)

Címkék