A limanowai csata emléknapja Székesfehérváron

A Fehérvári Huszárok Egyesületének nevében hívok minden érdeklődőt az immár 21. alkalommal megtartott koszorúzási ünnepségünkre. A koszorúzás helye: Székesfehérvár, Városház tér, a 10. császári és királyi huszárezred emlékének állított lovas szobor. A koszorúzás ideje: 2017. december 11. 12:00. A koszorúzással emlékezünk az I. Világháború egyik hadműveletére, amikor is 1914. december 11-én hajnalban a 10. lovas hadosztály kötelékében lévő 10. huszárezred vállvetve a 9. és 12. huszárezreddel lóról szállva megállították az "orosz gőzhengert”.

Az ütközet 103. évfordulóján méltóan szeretnénk immár huszonegyedik alkalommal a " Fehérvári Huszárok Napját” megtartani. A rendezvényt összekapcsoljuk Egyesületünk megalakulásának 20. évfordulójával. Az ünnepségünket Limanowa város küldöttsége és lengyel hagyományőrző barátaink is megtisztelik és koszorúzni fognak. A déli harangszóra fognak Egyesületünk tagjai a Városház térre bevonulni. Ide várjuk a hagyományőrző barátainkat is. A koszorúzást követően a lovasok elvonulása után várjuk őke egy szerény fogadásra a Himmer-házban.

A korábbi évek tapasztalata alapján kérjük a résztvevőket, hogy a parkolásra figyeljenek, mivel városunkban majdnem minden parkoló fizetős, bár lehet, hogy az ünnepekre való tekintettel a városban nem kell a parkolásáért fizetni. A rendezvényhez legközelebbi biztosan ingyenes parkolásra az Alba Plázával szemben van lehetőség, az un.”murvás parkolóban”.

A rendezvény zökkenőmentes bonyolítása érdekében kérem a hagyományőrzőket, hogy részvételi szándékotokat (létszám) a telefonon (06-20- 964-85- 42) vagy emailen (pali.csaba1@gmail.com) megadni szíveskedjenek, legkésőbb december 6-ig (szerda).

Maradok tisztelettel:

Páli Csaba
a Fehérvári Huszárok Egyesületének
számvevője

Címkék