A limanowai csata emléknapja Székesfehérváron

A Fehérvári Huszárok Egyesületének nevében hívunk és várunk minden érdeklődőt az immár hagyományos koszorúzási ünnepségünkre. A koszorúzás helye: Székesfehérvár, Városház tér, a 10. császári és királyi huszárezred emlékének állított lovas szobor. A koszorúzás ideje: 2016. december 11. 12:00. A koszorúzással emlékezünk az I. Világháború egyik hadműveletére, amikor is a 10. lovas hadosztály kötelékében lévő 10. huszárezred vállvetve a 9. és 12. huszárezreddel lóról szállva megállították az „orosz gőzhengert” 1914. december 11-én hajnalban.

Az ütközet 102. évfordulóján méltóan szeretnénk immár huszadik alkalommal a „Fehérvári Huszárok Napját” megtartani. Az ünnepségünkön Limanowa város küldöttsége és lengyel hagyományőrző barátaink is részt vesznek és koszorúznak.  Az új egyenruháinkban déli harangszóra fognak Egyesületünk tagjai a Városház térre bevonulni. Ide várjuk a hagyományőrző barátainkat is.  A koszorúzást követően, a lovasok elvonulása után várjuk őket egy szerény fogadásra.

A korábbi évek tapasztalata alapján kérlek minden résztvevőt, hogy a parkolásra figyeljen, mivel városunkban majdnem minden parkoló fizető, bár lehet, hogy az ünnepekre való tekintettel a városban nem kell a parkolásáért fizetni. A rendezvényhez legközelebbi biztos ingyenes parkolásra az Alba Plázával szemben van lehetőség, az un. „murvás parkolóban”.

 A rendezvény zökkenőmentes bonyolítása érdekében kérem a hagyományőrzőket, hogy részvételi szándékukat (létszámmal) telefonon (06-20-964-85-42), vagy emailen (pali.csaba1@gmail.com) jelezni szíveskedjenek, legkésőbb december 7-ig (szerda).

Páli Csaba
a Fehérvári Huszárok Egyesületének
számvevője

Címkék