Kitüntető cím a Magyar Kultúra Napja alkalmából

A Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület kulturális tevékenységéért az Ózdi Művelődési Intézmények "A Művelődésért" kitüntető díjában részesült, melyet a Magyar Kultúra Napján Barta László egyesületi alelnök vett át. Az elismeréshez ezúton is szeretettel gratulálunk bajtársainknak!

 Magyar Kultúra Napja. Ha megkérdezzük az embereket, mi jut eszükbe először, ha a magyar kultúráról van szó, valószínűleg legtöbben a magyar néptáncot, népzenét, népdalt, a magyar nyelv zsenialitását, a verseket, regényeket említik. Ugyanakkor van még valami, amiért az egyesületünk síkra száll, és ez a magyar lovaskultúra nemcsak ápolása, – mert ugye ápolni a betegeket kell – nemcsak megélése, hanem továbbéltetése, továbbadása gyermekeinknek. Ez a mi kötelességünk, ez a mi felelősségünk, hogy megmaradjunk lovas nemzetnek és ehhez „kicsiben” a mi egyesületünk is hozzájárulhat. Sajnos az elmúlt évtizedekben ez a lovaskultúra óriási csapásokat szenvedett. Azonban most újra úgy érezhetik a lovas emberek, hogy elindult egy javuló tendencia e téren.

Köszönjük ezt az elismerést, mert ez is azt mutatja, hogy jó úton járunk. Jó úton halad az egyesület, és minden olyan ember, aki a mai modern világ nyomása ellenére a természetes értékek felé közelít, aki gyermekeinek szeretné átadni a hagyományokat; mi ezen belül a lovas hagyományokat. Azt mondják a történelmet lóháton írták, és mi azt valljuk, hogy a történelem tantárgy bizonyos részeit is el lehet sajátítani „lóháton”. A közösségi rendezvényeinken nagyon sok információ ragad a kicsikre, ha befogadják. Büszkék lehetünk rá, hogy az elmúlt években nagyon sok fiatal csatlakozott hozzánk, és ami még nagyon fontos, hogy a 2015-ben létrejött egyesület azóta is egy összetartó közösség. Ez a díj is közös érdem, melyet még egyszer köszönünk.

Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület

Kitüntető cím a Magyar Kultúra Napja alkalmából
Kitüntető cím a Magyar Kultúra Napja alkalmából
Kitüntető cím a Magyar Kultúra Napja alkalmából
Kitüntető cím a Magyar Kultúra Napja alkalmából
Címkék