A HM Katolikus Tábori Püspökség felhívása - esti áhítat

43 nappal ezelőtt sajátságos és önkéntes összefogásra hívtuk a Magyar Honvédelemben szolgálatot teljesítőket egy felhívásban, melyet az óta hetenként megismétlünk. Ezekben a felhívásokban azokra mindennapi, este 21 órakor kezdődő, péntektől péntekig tartó és hetenként megújuló áhítatokra, imádságos fohászokra irányítottuk a figyelmet, amelyeket mostani körülmények között csak egyénileg vagy velünk élő családtagjainkkal és szeretteinkkel tudunk elvégezni.

Az esti áhítattal valójában folytatjuk a Római Egyház azon sok száz éves hagyományát, amikor az ilyen helyzetekben egyfajta különleges könyörgéseket imádkozott, abból az észszerűen józan meggondolásból valamint a vallásos istenfélő hitből, hogy a veszélyben a rendelkezésre álló természetes eszközök használata mellett, nem feledkezhetünk meg a kultusz szerinti elengedhetetlen természetfölötti eszközökről sem.  A nehézségekben mindent meg kell tenni, amit emberileg meg tudunk valósítani, ami pedig azon felül áll azért imádkozni kell!

Az esténkénti egy időben végzett látványosság nélküli fohászok sokakat segítettek az elmúlt időszakban.  Számos katonának adott erőt és bátorítást a feladatokhoz, a szolgálathoz és megannyi katonacsaládot, különélő szülőt, nagyszülőt biztatott a kitartó állhatatosságra. Olyanok is csatlakoztak hozzánk, akik az áhítatok által kaptak reményt és találták meg lelkük békéjét vagy a családi összetartozás eddig fel nem tárt mélységeit.

Az esti áhítatok a Katolikus Tábori Püspökség online szolgálatának köszönhetően többféle formában és módon is követhetők, így a püspökség honlapján (www.ktp.hu), Facebokk és Instagram oldalán valamint az ún. Karantén-kápolna" adások által a YouTube csatornán is (https://csatapap.wordpress.com/hirek/).  

Tudjuk, hogy számosan vannak azok, akik bár nem katonák, de szimpátiával és szolidáris érzülettel támogatják a honvédelmet, a katonák békét szolgáló tevékenységét.

Ma este 21 órától egy újabb esti áhítat kezdődik el, amelyet május 8. péntek estig végzünk.

Kérjük, ha teheti, támogassa a Magyar Honvédelem nemes ügyének szolgálatában állókat és csatlakozzon hozzánk az imádságban.

CsatolmányMéret
PDF ikon Esti áhítat112.76 KB
Címkék