175 – A Honvédelmi Minisztérium fotó- és videópályázata

175 – ezzel a címmel hirdet fotó- és videópályázatot Honvédelmi Minisztérium. A pályázatra olyan fotókat és videókat várnak, amelyek kreatívan idézik meg a magyar hadtörténet és Magyar Honvédség elmúlt 175 évéhez köthető helyszíneket, az épített vagy tárgyi örökség darabjait, az egykori és mai helyőrségek katonai múltját, illetve a honvédség jelenlétét a család múltjában, jelenében.

A szervezők két kategóriában várják a pályaműveket:

1. Fotó:
a. „A hely szelleme”: A pályázó által választott, és a fent meghatározott témához kapcsolódó bármely helyszín, épület, illetve egyéb épített örökség vagy tárgyi emlék komplex megjelenítése a fotográfia segítségével. Nem statikus megoldásokat várunk, hanem a hely szellemének kreatív megidézését: fotómontázs, fotó alapú, de kevert technika; csendélet, életkép, beállított jelenet formájában.
b. „Katona a családban”: Akár a felmenők között, akár a pályázó családjában katonaként szolgálók előtti tisztelgés. Régi családi fotók montírozása, az ezeken megjelenő beállítás parafrázisának elkészítése ugyanúgy megfelelő, mint pl. egy otthoni, családi jelenet.

2. Videó:
A pályázó által választott, és a fent meghatározott témához kapcsolódó bármely helyszínhez, épülethez, illetve egyéb épített örökséghez, tárgyi emlékhez, családi katonai emlékekhez kapcsolódó rövid, 30 másodperc - 3 perc közötti kreatív médiatartalom készítése, amellyel nem titkolt célunk a fiatal korosztály elérése, mind a készítők, mind a befogadók tekintetében. (A hosszúságot befolyásolja, hogy milyen platformra tervezi a pályázó. Pl.: tiktok hossz maximum 3 perc, viszont a YT reels-ek maximum hossza 90 mp)

A pályamunkák beérkezésének határideje: 2024. január 31. Díjátadás: 2024. március 15-éhez kapcsolódóan.

A részletes pályázati felhívás és a pályázati adatlap megtalálható a csatolt dokumentumok között.

 

Címkék