Honvéd Kulturális Központ

A Honvéd Kulturális Központ a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség reprezentatív központi intézménye. Az egyetlen a tárca kezelésében megmaradt kulturális intézmény. Gyökerei a XIX. század végére, az Országos Tudományos Tiszti Kaszinó Egyesületnek otthont adó Váci utcai Tiszti Kaszinó megalapításáig nyúlnak vissza.  A Stefánia Palotával kiegészülve HM – MH központi rendezvényeinek színhelyként működik, alapfeladatként ellátja a budapesti katonai szervezetek művelődésével, társas- és közösségi életének biztosításával kapcsolatos feladatokat, egyben kiemelkedően fontos küldetést tölt be a honvédség és a társadalom kapcsolatának ápolásában.

A különböző szintű nemzetközi, nemzeti, állami, katonai ünnepek, a HM, MH központi és egyéb szolgálati rendezvényeinek, a rendezvény kiszolgáló szintű ellátása, helyszín biztosítása is igény szerint a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban történik.

Kiemelt feladatunk a katonai hagyományokon és a nemzeti értékeken alapuló kulturális tevékenységek biztosítása. A Magyar Honvédség társadalmi presztízsének növelése, az egyes állománykategóriák identitásának, hivatástudatának elmélyítése, a testületi szellem és a szervezeti kötődés erősítése, valamint a katonaközösségek művelődésének és a társas életet támogató szolgáltatásoknak a megvalósítása.

Kapcsolat
Postai cím: 
Stefánia út 34-36.
Budapest
1146
Magyarország
Telefon: 
+36 1 433-9008
Honvéd Kulturális Központ
Honvéd Kulturális Központ
Honvéd Kulturális Központ
Honvéd Kulturális Központ