Hírarchívum - november 2018

Az idei utolsó tüzérjárőr

Idén októberben ért véget az MHKHSZ budavári díszjárőr sorozata, amely nagy érdeklődéssel vonzotta a turistákat minden egyes hónapban.

A 6 bajtárs találkozó és tüzérségi továbbképzés

Idén Dabason tartotta a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőr Szövetség, tüzérségi továbbképzését valamint a hagyományos 6 bajtárs találkozót.

A limanowai csata emléknapja Székesfehérváron

A Fehérvári Huszárok Egyesületének nevében meghívlak és várlak benneteket, immár hagyományos koszorúzási ünnepségünkre.

A limanowai csata emléknapja Sopronban

A Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület szeretettel vár mindenkit 2018. december 9-én Sporonba, a limanowai csata emléknapjára. 

Gyalogság és tüzérség alaki és küllemi minősítő vizsgája, elméleti és fegyverkezelési vizsgája (fotó: Berlinger Dorottya)

A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség gyalogsági és tüzérségi alaki és küllemi minősítő, illetve elméleti és fegyverkezelési vizsgája 2018. november 17-én a Kecskeméti Repülő...

A Nagy Háború emlékezete

Napra pontosan 100 éve ért véget az első világháború: 1918. november 11-én 11 órakor lépett életbe a nagy háborút lezáró fegyverszünet.

Isonzói emléktúra

Az I. világháború lezárásának 100. évfordulója alkalmából Vastag András bajtársunk szervezésében 2018. november 9. este 22:00-kor indulással autós túra indul.

Szombathelyi kishuszárok a Budai Várban

A szombathelyi Klapka György Huszár Egyesület Kishuszár Tagozata a Fonyódi Kishuszárokkal együtt lehetőséget kapott, hogy 2018. október 27-28. között közösen biztosítsák a gyalogos díszjárőr-...