Hírarchívum - január 2018

Tudásgyarapító Huszároknak (fotó: Iordache Melinda)

A Csíkszéki Mátyás Huszáregyesület ezúton hív mindenkit a 2018. február 10-11. között megrendezésre kerülő Tudásgyarapító Huszároknak elnevezésű eseményükre. Frissült a rendezvény...

Bejeződött a VII. Bálványosi Huszárakadémia (fotó: Kádár Ildikó)

A bálványosi Vár Panzió otthonos kényelmével, befogadó melegével a már megszokott időpontban, január közepén ismét vendégül látta a hetedik Huszárakadémia keretében Erdély és az összmagyarság...

Radetzky Akadémia

A Balaton-felvidéki Radetzky Huszár Egyesület 2018. február 2-4. között tartja a szokásos Huszár Akadémiáját, amelynek előzetes (szervezés alatt álló) prográmját mellékeljük.

Tájékoztatásul  közöljük. hogy  Magyarország Miniszterelnöksége, elismerve Szövetségünk munkáját, közvetlen összekötő tiszt kijelölését kérte.

Megemlékezés a keleti front áldozatairól Pápán

A doni áttörés 75. évfordulója alkalmából városi megemlékezést tartottak az Esterházy út és a Szent István út sarkánál lévő második világháborús emlékműnél.

Megyenap Somogyban

520 évvel ezelőtt, 1498. január 6-án II. Ulászló király Somogy vármegyének, különös kegye jeléül, címert adományozott, hogy azt pecsétjére vésetvén, kiadványain alkalmazza.

Dráva-menti huszárportya

„Felemelő dolog, nem csak huszárnak, hanem katonai hagyományőrzőnek lenni”  mondta Balogh Dezső somogyi huszár kapitány a hétvégi barcsi huszártalálkozó alkalmával.

III. Igali Nemzetközi Huszártalálkozó

A Somogyi Huszárok immár harmadik alkalommal gondoltak arra, hogy egy szép nyári napon ismét elővegyék egyenruháikat és horvát bajtársaik társaságában, huszárosan búcsúztassák el majd a nyarat.

Bevonultak Dunakeszire a Mogyoródi Sándor-huszárok (fotó: KesziPress)

Az 1849-es Tavaszi hadjárat során Görgey Artúr fővezér seregéből egy portyázó egység kiválva Mogyoród és Fót érintésével Dunakeszin térképezte fel, hogy a térségben vannak-e ellenséges alakulatok...

Ünnepi főhajtás a móri csata hősei előtt (fotó: Koppán Viktor)

Ebben az esztendőben is megemlékeztek az 1848. december 30-án Mórnál elesett honvédekről a tiszteletükre 1992-ben emelt kopjafánál.